Ronde 2 alweer!!!

Na een leuke gezellige opstart vorige week in eigen huis, deze week een uit-speelronde!!
Hup de auto’s in naaaaar….

De F1 werd kilometers bespaard. Uit maar thuis in eigen stad tegen Bep..

Dit weekend mochten wij tegen BEP in de Beuk. Wij hebben al vaker tegen dit team gespeeld en wij konden ook nu weer zien dat ook zij gegroeid zijn. Wij hebben ook de laatste trainingen hard gewerkt aan gooien met 1 hand, verdedigen en afvangen. Hier zijn wij dan ook weer in gegroeid! En het werd ook beloont: regelmatig kwam er vanuit een mooie afvang, mooie gooi acties die afgemaakt werden met een mooi doelpunt. Ook zagen wij dat er goed verdedigd werd waardoor wij snel de bal terug konden krijgen, en weer een mooie aanval konden doen. Uiteindelijk hebben we gewonnen! De coach is weer mega trots op het team!!

De E3 reed richting Haarlem om tegen de E1 van Rapid te gaan spelen!

Op de vroege morgen mochten we door wind en regen naar Haarlem rijden!
Eenmaal aangekomen was het even vragen welke hal en welk veld (want deze tegenstanders waren wel erg klein, lees: dat was een F team 😉).
Toch altijd spannend als je de tegenstanders niet kent wie het zijn! Gelukkig kwamen ze eraan, een volledig meisjes team die vorige week ook dik gewonnen hadden!
Maar het team had er vertrouwen in en een volledige bank met supporters ook! Het paste niet eens op de bank 😉👍!

Dat vertrouwen kwam dik naar voren! Iedereen was gefocust en werkte hard voor elkaar! Lange ballen werden gegooid naar de aanval en die kwamen allemaal aan!! En de kansen die we kregen gingen er (bijna) allemaal in!
Als coach zag ik ook technieken voorbij komen wat we in de trainingen doen, zoals doorloopballen, 4-0 systeem en aangeef neerzetten!

Maar vooral het samen werken en voor elkaar werken maakt mij als coach erg trots!!
Met een dik verdiende overwinning van 0-11 gingen we naar huis!!

Voor de E2 werd het adres van KVA in Amstelveen ingevoerd…

Kva was een vereniging waar we nog niet tegen gespeeld hadden..het eerste stukje gingen we er matig in, waardoor we een achterstand van 1-0 hadden.. totdat de vechtlust van onze kanjers naar boven kwam!! Hierdoor kwamen we voor te staan.. We kregen ook steeds meer acties van de trainingen in de tweede helft van de wedstrijd te zien!! Door dit alles zijn we met een mooie overwinning van 6-9 naar huis gegaan!! ..9 geweldige doelpunten gemaakt met elkaar, waar we heel trots op mogen zijn.

De E1 reed een klein stukje over de A7 om in Hoorn, Ados E1 te ontmoeten.

Hyper, druk, chaotisch.. dat zijn wel de termen die we kunnen noemen over onze binnenkomst bij Ados. Een Sint-knutselbijeenkomst zorgde voor een drukke bedoening. Dus snel de kleedkamer in en in de wedstrijdmodus komen.
Ehmmm focussen was wel een ding.
De eerste 10 min… ehmmm snel vergeten..
De tweede 10 min.. ehmmmm snel vergeten..
Tja en dan??? Elkaar coach-tips geven misschien? Is dat wat er nodig is?? Ga jullie gang!! BAMMMMM dat was een goede zet!!! De derde 10 min, daar startte onze wedstrijd!!! De achterstand wegwerken, gelijk komen ennnn doooor! Gelukkig met de winstpuntjes naar huis, en de rest maar even vergeten dit keer 😅🙈

En juist in tegengestelde richting van de A7, reed de D2 naar KVZ in Zaandam..

Vandaag mochten wij spelen bij kvz. Vanaf het begin ging het gelijk op. Wij verdedigde goed. Maar creëren weinig kansen. Toch komen via een mooie aanval op 0-1. Na de helft wissel blijft het spannend. Vlak voor de rust maakt kvz gelijk.
Na de rust komen wij beter in de wedstrijd. Via mooie doorloopballen, en mooie schoten pakken we verdiend de overwinning 4-6.
Wij zijn trots op dit team.

Aan het einde van de middag, met de lantaarnpalen al aan, moest de D1 nog naar Zaandam voor KZ D1..

Soms heb je gewoon een wedstrijd waarin het gewoon niet wilt lukken… en dat dit weekend helaas voor ons het geval tijdens de wedstrijd.
We hebben dan ook terecht verloren..
Velen zullen de conclusie trekken dat we echt op alle vlakken tekort zijn gekomen.. maar één ding was aanwezig en dat was pure WERKLUST, want dat hebben de kids tot het laatste moment laten zien!!! Iedere speler mag daar met trots op terugkijken!

Eerder op de dag werd ook de Wormer aangedaan door onze aspiranten van de C1, waar ze met 2-2 gelijk speelden!

Een gerenoveerd groen geel kreeg gelijk de kans om de nederlaag van vorige week recht te zetten.
En binnen de minuut kregen we al door dat het een lastige wedstrijd zou worden.

Purmer had het moeilijk. In het eerste deel moeite met het vangen van de ballen, waardoor de aanvallen kort en stroef verliepen. Een tandje erbij dus. Even de concentratie pakken en het spelletje spellen wat we goed kunnen. De kansjes werden kansen, de loopacties en ruimtes werden benut. Alleen wilde de bal er vaak niet in vallen. De aloude wetten van de sport gaan dan werken en kregen we er eentje om te oren.

De 1-1 was er eentje om in te lijsten. Na diverse mooie aanvallen wisten we onszelf de belonen.

In de rust proberen om de puntjes op de I te zetten. Helaas werd de 2de helft een kopie van het eerste deel van de eerste helft.

Aanvallend konden we onvoldoende een vuist maken. En verdedigend stonden we wederom uitstekend. Ondanks dat we de bal vaker niet dan wel hadden gaven we weinig kansen weg. Echt een genot om te zien hoe er als collectief wordt verdedigd, hoe we de concentratie weten te behouden en vele ballen weten te onderscheppen .
Ook vandaag hebben we weer veel geleerd. Vooral dat we ook als het minder vloeiend loopt aanvallend gezien energie moeten blijven steken in onze loopacties.

Al met al tevreden met een punt en op naar volgende week!

De kilometerprijs werd vandaag gewonnen door de junioren die werden verwacht bin vereniging: Kleine sluis te Anna Paulowna!

Wat er vorige week niet lukte, lukte vandaag zeer zeker. Kleine sluis werd vandaag een beetje overrompeld door de mooie doelpunten die er werden gemaakt door de Purmer.
En het waren er veel,eigenlijk heel veel
Maar liefst 21 x wisten ze de korf te raken
Top gedaan dames en heren
Hou dit vol!!

En zo is de tweede speelronde tot een einde gekomen.. kunnen de auto’s weer bijgetankt worden, net als onze toppers van de jeugd!!
We zien hoe hard iedereen werkt en zijn best doet! Op naar een nieuwe ronde volgende week!